Aktualitások

Rendőrségi felhívás!
MIT TEGYENEK A KÖZLEKEDŐK?
Cseréljék le nyári autógumikat téli abroncsokra még a tartós fagyok előtt!Alaposan vizsgálják át autóikat, hogy azok téli közlekedésre alkalmasak-e!Utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak! Induljanak el időben, számoljanak hosszabb
menetidővel!Ha úton vannak, fokozott óvatossággal közlekedjenek!Érdemes beszerezni: hólánc, jégkaparó, jégoldó spray, autós telefontöltő, kis hólapát
HOL TÁJÉKOZÓDHATNAK
A KÖZLEKEDŐK?
www.utinform.hu
Útinformszolgálat: +36-1-336-2400
Webkamerák: kamera.kozut.hu
Megyei diszpécserszolgálat:+36 96 819 411+36 96 819 411
Tájékoztató (PDF)
SZOCIÁLIS TÜZELŐANYAG TÁMOGATÁS 2020!
Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális tüzelőanyag (barnakőszén) a vásárlási támogatásról szóló 11/2020. (X.30.) önkormányzati rendelete alapján vissza nem térítendő támogatást – barnakőszéntbiztosít...
Tájékoztató és kérelem letöltése
Avar elszállítás!
Tisztelt Lakosság!       
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a közterületeken lévő avar elszállítását a Községgazdálkodási Kft. hamarosan megkezdi. Kérjük, hogy az összegyűjtött leveleket maximum 150 L-es műanyagzsákokba helyezzék ki a ház elé.
Az elszállítás folyamatosan történik.
 
Magyar Falu Program nyertes pályázatok!
A Magyar Falu Program pályázatokon településünk óvoda és óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztésre benyújtott pályázataink sikeresen zárultak!
A térségünk 18 települést éríntő sikeres pályázatok teljes listáját imegtekintheti.
Hegyeshalmi újság!
Megjelent a Hegyeshalmi lapunk októberi száma, amely elérhető magyar és szlovák nyelveken.
Letöltheti pdf formátumban ide vagy a képre kattintva.
ÜGYFÉLFOGADÁS A HIVATALBAN!
A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében az alábbi intézkedések léptek életbe a Hegyeshalmi Közös Önkormányzati Hivatalban: (9222 Hegyeshalom, Fő utca 134.) Kérjük az ügyfeleket, hogy telefonon vagy elektronikus úton intézzék az ügyeiket! Azokban az ügyekben, amelyekben jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét, az ügyintézővel - előzetes telefonon történő időpont és a szükséges teendők egyeztetését követően-, történik az ügyintézés. Az anyakönyvi események (esküvők) megtartása előtt az anyakönyvvezetők egyeztetnek a jegyespárral a szertartás lebonyolításának menetéről.
Tájékoztató
Tájékoztató kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatásával kapcsolatban!
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Állam Kincstár azon, gyermekük után családtámogatásban már részesült szülők számára biztosít támogatást, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek, és munkaerőpiaci visszatérésük érdekében gyermeküket a munkavégzés idejére
családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében, nem önkormányzati fenntartású bölcsödében vagy nem önkormányzati fenntartású mini bölcsődében helyezik el. A támogatás a gyermek óvodai nevelésének megkezdéséig nyújtható. A támogatásról részletes tájékoztatást az alábbi oldalon olvashat:
http:/www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/bolcsodei-tamogatas
Hegyeshalom településképi arculati kézikönyv módosításának véleményezése
„Hegyeshalom külseje nemzeti szempontból még csak nagyobb jelentőséggel bír, mint hazánk… többi háromezeregynehány községe. Hiszen aki Hegyeshalomról alkot véleményt,
akaratlanul is egész Magyarországra fogja vonatkoztatni…”

Bővebb információért klikk a képre, vagy ide a TAK letöltéséhez.
(pdf 15.8 Mb)

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐEDÉNYEK KIOSZTÁSA!
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft és Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy 2020. december 15-ig lehetőség van a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéshez kék színű hulladékgyűjtő edények igénylésére.
Szabadtéri sportpark!

2016-ban lehetőség nyílt a Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Programban való részvételre, így önkormányzatunk is élt vele és pályázatot nyújtott be egy sportpark megvalósítására, azzal a célzattal, hogy a mozgás-gazdag életmódot folytatók és a mindenki számára elérhető sportolási lehetőségek száma növekedjen. Ezáltal remélve, hogy a sportolás a mindennapi élet alapvető részévé válhat minél több ember számára. 2019. júliusában pozitív elbírálásban részesült a pályázat, így közel 15 millió Ft-ot nyertünk a kültéri sporteszközök beruházására.
A sportpark augusztus 14-én átadásra került, így bátran birtokba veheti, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, miközben testi-lelki jólétét is karbantartja.A mellékelt dokumentáció bővebb információkat tartalmaz a park eszközhasználatának lehetőségeiről!
Kellemes kikapcsolódást kívánunk
Használati leírás
Egyenlő Bánásmód Hatóság!
Forduljon az Győr-Moson-Sopron megyei ügyfélszolgálatához, ha neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása, faji hovatartozása vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!
Hegyeshalmi újság!
Elérhető digitális változatban is a havonta megjelenő Hegyeshalmi újság!
Hegyeshalmi újság
Toborzás!
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020 júniusában teljes körű összeírást hajt végre az egyéni gazdaságok körében, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel, amiben az ország valamennyi települése, összesen 750 ezer cím érintett.
Tájékoztató
Rendezvénynaptár 2020
Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Hegyeshalom intézményeinek és civil szervezeteinek tervezett rendezvényei.
Tájékoztató
Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!
Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.
Közvilágítás hibabejelentése!
Közvilágítás hibabejelentő oldal
(forrás: ftv Hegyeshalom)
Tájékoztató talajvízkút fennmaradásának engedélyezéséről!
A Hegyeshalmi Közös Önkormányzati Hivatal  Jegyzője tájékoztatja az érintett lakosságot, hogy az Országgyűlés a december 12.-i ülésén elfogadta az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvényt, melynek 28.§-a módosítja a vízgazdálkodásról szóló törvény engedély nélkül vagy attól eltérően fúrt vagy ásott kutakra a fennmaradási (és üzemeltetési) engedély kérelmek vízgazdálkodási bírság megfizetése nélkül történő benyújthatóságának határidejét is:
2018. december 31.-ről 
2020. december 31.-re.

Az elfogadott módosítás,
2019. január 1.-jén lépett hatályba.
Tájékoztató
Kérelem
Tájékoztató zöldhulladék elhelyezéséről!
Tájékoztató a műszaki telephely és a Bezenyei úti zöldhulladék lerakó nyitvatartási idejéről.
Információ a szelektív hulladék ellszálításáról

Bővebb információ a szelektív hulladék elszállításáról!
Tájékoztató a zöldhulladék lerakó nyitvatartási idejéről.
Hegyeshalom településképi arculati kézikönyv!
„Hegyeshalom külseje nemzeti szempontból még csak nagyobb jelentőséggel bír, mint hazánk… többi háromezeregynehány községe. Hiszen aki Hegyeshalomról alkot véleményt,
akaratlanul is egész Magyarországra fogja vonatkoztatni…”Településkép védelme!
Hegyeshalom Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2017. (XII.29.) önkormányzati rendelete a településkép védelméről.
A helyi védelem célja Hegyeshalom nagyközség településképe és történelme szempontjából meghatározó építészeti örökség és természeti környezet kiemelkedő értékű elemeinek védelme, azok jelen és a jövő nemzedékek számára történő megóvása.

Bővebb információ
Kéménysepréssel kapcsolatos tájékoztató!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2019. évben is kiemelt figyelmet fordít a megyénkben élők élet- és vagyonbiztonságára. A közelmúltban Igazgatóságunkhoz több panasz és közérdekű bejelentés is érkezett a kéményseprőipari szolgáltatók (nem katasztrófavédelem által végzett) tevékenységével kapcsolatban. Szükségesnek tartjuk a lakosság tájékoztatását a vonatkozó szabályokról.
Ennek érdekében Igazgatóságunk tájékoztató anyagot készített a kéménysepréssel kapcsolatos
szabályokról, kötelezettségekről és tudnivalókról...
Fogorvosi rendelés!
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fogászati rendelés helyszíne Pozsonyi utca 2. szám alatt dr. Tóth Attila várja a betegeket.
Fehívás Közterület tisztántartására!
Az önkormányzat képviselő-testületének a köztisztaságról, a zöldterületek és közterületek használatáról, valamint a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 10/2014. (VII. 1.) önkormányzati rendelete szabályozza a nagyközség közigazgatási területén lévő valamennyi ingatlan tulajdonos, bérlő, használó és kezelő (a továbbiakban: tulajdonos) feladatait és kötelezettségeit a közterületek tisztántartása érdekében.
Bővebb információ
Bővebb információ
Hegyeshalom emléktábla avatás Ópusztaszeren
(Archívum)

Ópusztaszeren, a Hegyeshalom emléktábla elhelyezése a megmaradás emlékfalán.
Az 1998-as szeri EXPO elnevezésű címeravató ünnepi rendezvényen, számos hegyeshalmi lakos képviselte községünket.
Dr. Borbély Lajos akkori alpolgármester mutatta be településünk történetét az érdeklődőknek.
Beszámolt a település címeréről, amelyet elhelyeztek a megmaradás falán.

Dr. Borbély Lajos, Szőcs Tibor, Németh Nándor a hegyeshalmi küldöttség tagjai.
 

Falu Hírek

Horgász információ!
 
Tájékoztató a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület horgászjegy kiadásáról!
 
Aktuális információ a HVSHE honlapján!
 
 
Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat beszedési bankszámlaszámai
Rendezési terv módosítása!
 
 
Bővebb információ
Hegyeshalom településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat módosítása.
Bővebb információ a rendeletek oldalon.
 
 
Túrautvonalak
Állatorvos
 

 
Megtekinthető a környék túraútvonalai a http://www.szmstura.hu/ oldalon
Ügyfélfogadási rend!
Falugazdász!
Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket a Hegyeshalmi Közös Önkormányzati Hivatal és kirendeltségei ügyfélfogadási rendjéről.
Bővebb információ
Értesítjük a lakosságot, hogy Hegyeshalom településen a falugazdász:  
Konrád Márta   
elérhetősége: 06-70/4362679
Bővebb információ
Eb összeírás!
MÁV menetrend!
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerinti önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel ebösszeírást végez.
A 2019. évi Hegyeshalomból induló és érkező vonatok menetrendje megtekinthető honlapunkon. Az esetleges változásokról az utazás megkezdése előtt tájékozódjon.
Bővebb információ
Bővebb információ Adatlap
 
 

Közzétételi pályázatok

   
 
Vissza a lap tetejére