Aktualitások

Óvodai tájékoztató!
A Kormány 215/2020. (V.20.) Korm. rendelete az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséról
2020. május 25-étól a Budapest főváros területén kívül működő óvodák és bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék és munkahelyi bölcsődék (továbbiakban együtt: bölcsőde) a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való jogszabályi feltétel szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják.
Felhívás!
Kedves hegyeshalmi sportbarátok!
Egyesületünk a hegyeshalmi labdarugás 1912-től napjainkig íródó történetének feldolgozását és könyv formályában történő megjelenését tervezi 2021.ben...

Matrica elhelyezés!
KISALFÖLDI KOMMUNÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI
KÖZSZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT tájékoztatója!
Intézkedések 2020. május 4-től!
A koronavírus-járvány elleni küzdelem második szakasza indul el 2020. május 4-től. Budapesten minden változatlanul marad, de vidéken az üzletek időkorlátozás nélkül nyitva maradhatnak, a kévézók, büfék teraszán is fogyaszthatunk. Országosan pedig május végéig még biztosan nem látogathatók az iskolák.
Óvodai beíratás!
Felhívom a figyelmüket, hogy a koronavírus járvány miatt az idei évben a beíratás elektronikus vagy postai úton történik. A jelentkezési lapokat a www.hegyeshalom.hu oldalról lehet letölteni. Ezt kitöltve az óvoda e-mail
címére ovoda@hegyeshalom.hu illetve postai úton vagy az óvoda címére Napsugár Óvoda és Bölcsőde
9222 Hegyeshalom Damjanich utca 2/a. kell visszaküldeni április 20-ig. Azoknak a gyerekeknek kötelező az óvodai nevelés megkezdése, akik 2020.augusztus 31-ig betöltik a 3. évet. (Akik a tavalyi
évben már beiratkoztak, nem szükséges a jelentkezés.)
Tájékoztató
Jelentkezési lap letöltése
MÁV Menetrendi információ!
Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy
2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány miatt elrendelt
veszélyhelyzetre való tekintettel a belföldi és nemzetközi vonatok
közlekedésében vasútvonalanként az alábbi változások léptek érvénybe
Tájékoztató
Felhívás!
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az Önkormányzat nem rendelte meg egyetlen háztartás fertőtlenítését sem....
Tájékoztató
Munkacsoport felállítása!

az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről..

Tájékoztató
Nyilatkozat letöltése
Tájékoztató!

2020. március 18-tól (szerdától) alkalmazandó rendelkezések és szabályok

Tájékoztató Körzeti Háziorvosi és Gyermekorvosi Szolgálat, Adler gyógyszertár, védőnői ellátás és Hitélet

Iinformáció
a kereskedelem és vendéglátás szabályairól

Tájékotató a védőnői szolgálatról
TISZTELT HEGYESHALMI LAKOSOK!
Magyarország Kormánya az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett, ezáltal különleges jogrendet léptetett érvénybe. 2020 március 17-én 0 órától lezárta a határokat, így csak magyar honfitársaink léphetnek be az ország területére. Március 16-ától az iskolákban tantermen kívüli digitális oktatás került bevezetésre.
Tájékoztató
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS!
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft ezúton értesíti Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2020. március 16-tól ügyfeleink, valamint a hulladékszállítási közszolgáltatás ellátásának biztonsága érdekében a
személyes ügyfélszolgálat határozatlan ideig szünetel! Személyes ügyintézés helyett ügyeik intézéséhez használják a telefonos, elektronikus vagy postai
elérhetőségeinket. Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok a kisalfoldikhk.hu oldalon a Dokumentumok/Nyomtatványok menüpont alatt érhetőek el.
Bővebb információ
Kincstári Start-értékpapírszámla nyitási lehetőség Hegyeshalomban! A Magyar Államkincstár a magas színvonalú és sokszínű szolgáltatásnyújtás jegyében országszerte mobil állampapír forgalmazási pontok kihelyezését tervezi. A kitelepülés során információkat nyújtanak az életkezdési támogatással és Kincstári Start-értékpapír számlával, illetve az állampapír vásárlás lehetőségével kapcsolatban. Igény esetén számlanyitás is kezdeményezhető, illetve a helyszínen lebonyolítható.Támogatás mértéke 42.500 FtMegfelelő létszámú jelentkezés esetén a Magyar Államkincstár helybe jön! Előzetes jelentkezés az önkormányzat facebook oldalán, a titkarsag@hegyeshalom.hu e-mail címen, vagy a 96/568-250 telefonszámon.
Toborzás!
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020 júniusában teljes körű összeírást hajt végre az egyéni gazdaságok körében, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel, amiben az ország valamennyi települése, összesen 750 ezer cím érintett.
Tájékoztató
Rendezvénynaptár 2020
Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Hegyeshalom intézményeinek és civil szervezeteinek tervezett rendezvényei.
Tájékoztató
Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!
Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.
Közvilágítás hibabejelentése!
Közvilágítás hibabejelentő oldal
(forrás: ftv Hegyeshalom)
Tájékoztató talajvízkút fennmaradásának engedélyezéséről!
A Hegyeshalmi Közös Önkormányzati Hivatal  Jegyzője tájékoztatja az érintett lakosságot, hogy az Országgyűlés a december 12.-i ülésén elfogadta az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvényt, melynek 28.§-a módosítja a vízgazdálkodásról szóló törvény engedély nélkül vagy attól eltérően fúrt vagy ásott kutakra a fennmaradási (és üzemeltetési) engedély kérelmek vízgazdálkodási bírság megfizetése nélkül történő benyújthatóságának határidejét is:
2018. december 31.-ről 
2020. december 31.-re.

Az elfogadott módosítás,
2019. január 1.-jén lépett hatályba.
Tájékoztató
Kérelem
Tájékoztató zöldhulladék elhelyezéséről!
Tájékoztató a műszaki telephely és a Bezenyei úti zöldhulladék lerakó nyitvatartási idejéről.
Információ a szelektív hulladék ellszálításáról

Bővebb információ a szelektív hulladék elszállításáról!
Tájékoztató a zöldhulladék lerakó nyitvatartási idejéről.
Hegyeshalom településképi arculati kézikönyv!
„Hegyeshalom külseje nemzeti szempontból még csak nagyobb jelentőséggel bír, mint hazánk… többi háromezeregynehány községe. Hiszen aki Hegyeshalomról alkot véleményt,
akaratlanul is egész Magyarországra fogja vonatkoztatni…”Településkép védelme!
Hegyeshalom Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2017. (XII.29.) önkormányzati rendelete a településkép védelméről.
A helyi védelem célja Hegyeshalom nagyközség településképe és történelme szempontjából meghatározó építészeti örökség és természeti környezet kiemelkedő értékű elemeinek védelme, azok jelen és a jövő nemzedékek számára történő megóvása.

Bővebb információ
Kéménysepréssel kapcsolatos tájékoztató!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2019. évben is kiemelt figyelmet fordít a megyénkben élők élet- és vagyonbiztonságára. A közelmúltban Igazgatóságunkhoz több panasz és közérdekű bejelentés is érkezett a kéményseprőipari szolgáltatók (nem katasztrófavédelem által végzett) tevékenységével kapcsolatban. Szükségesnek tartjuk a lakosság tájékoztatását a vonatkozó szabályokról.
Ennek érdekében Igazgatóságunk tájékoztató anyagot készített a kéménysepréssel kapcsolatos
szabályokról, kötelezettségekről és tudnivalókról...
Fogorvosi rendelés!
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fogászati rendelés helyszíne Pozsonyi utca 2. szám alatt dr. Tóth Attila várja a betegeket.
Fehívás Közterület tisztántartására!
Az önkormányzat képviselő-testületének a köztisztaságról, a zöldterületek és közterületek használatáról, valamint a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 10/2014. (VII. 1.) önkormányzati rendelete szabályozza a nagyközség közigazgatási területén lévő valamennyi ingatlan tulajdonos, bérlő, használó és kezelő (a továbbiakban: tulajdonos) feladatait és kötelezettségeit a közterületek tisztántartása érdekében.
Bővebb információ
Bővebb információ
Hegyeshalom emléktábla avatás Ópusztaszeren
(Archívum)

Ópusztaszeren, a Hegyeshalom emléktábla elhelyezése a megmaradás emlékfalán.
Az 1998-as szeri EXPO elnevezésű címeravató ünnepi rendezvényen, számos hegyeshalmi lakos képviselte községünket.
Dr. Borbély Lajos akkori alpolgármester mutatta be településünk történetét az érdeklődőknek.
Beszámolt a település címeréről, amelyet elhelyeztek a megmaradás falán.

Dr. Borbély Lajos, Szőcs Tibor, Németh Nándor a hegyeshalmi küldöttség tagjai.
 

Falu Hírek

Horgász információ!
 
Tájékoztató a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület horgászjegy kiadásáról!
 
Aktuális információ a HVSHE honlapján!
 
 
Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat beszedési bankszámlaszámai
Rendezési terv módosítása!
 
 
Bővebb információ
Hegyeshalom településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat módosítása.
Bővebb információ a rendeletek oldalon.
 
 
Túrautvonalak
Állatorvos
 

 
Megtekinthető a környék túraútvonalai a http://www.szmstura.hu/ oldalon
Ügyfélfogadási rend!
Falugazdász!
Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket a Hegyeshalmi Közös Önkormányzati Hivatal és kirendeltségei ügyfélfogadási rendjéről.
Bővebb információ
Értesítjük a lakosságot, hogy Hegyeshalom településen a falugazdász:  
Konrád Márta   
elérhetősége: 06-70/4362679
Bővebb információ
Eb összeírás!
MÁV menetrend!
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerinti önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel ebösszeírást végez.
A 2019. évi Hegyeshalomból induló és érkező vonatok menetrendje megtekinthető honlapunkon. Az esetleges változásokról az utazás megkezdése előtt tájékozódjon.
Bővebb információ
Bővebb információ Adatlap
 
 

Közzétételi pályázatok

   
 
Vissza a lap tetejére